Led strip inspiratie

Geschreven door klantenservice 22-05-2016 0 Reactie's

Laat een muur tot leven komen

Deze batman van instructables.com is heel gaaf voor bijvoorbeeld op een kinderkamer. In het donker komt ‘ie tot leven en is hij zelfs nog gaver dan in het licht! Met een RGB of RGBW led strip kunt je elk gewenst moment een andere kleur kiezen, of een kleurenprogramma aanzetten waarbij de kleuren vanzelf veranderen.

Batman doe het zelf ledlamp met ledstrip

tuindecoratie

Led strip Tuindecoratie

Dit effect is natuurlijk ook mogelijk bij nagenoeg elk ander soort muurdecoratie. Zorg ervoor dat de led strip goed gepositioneerd is langs de randen. Voor een dit project moet de led strip worden geknipt en met verlengkabels worden verbonden. Het vergt enige handigheid en kost iets meer tijd dan een led strip in rechte lijnen, maar het is dan ook zeker de moeite waard.

Ideetje voor in de tuin: grote vlinders of bloemen uit hout tegen de muur, met daarachter RGB led strips.

 

Led strips in kasten

Opgeruimd staat netjes.

ledstrip keukenkast
Ledstrip boekenkast
Ledstrip boekenkast inbouw
 

Zwoele zomeravonden, ook in een kleine tuin!

Tuin led strips

Elke tuin heeft randjes. Een schutting, een trapje, een afdakje, een plantenpot, noem maar op. Door onder zo’n randje een led strip te plaatsen, ziet de tuin er direct sfeervol uit. Het krijgt een luxe en gezellige uitstraling. Ook ideaal wanneer je niet zo’n grote tuin hebt. Licht kan een verruimend effect hebben. Door nadruk te leggen op horizontale lijnen, wordt de ruimte optisch vergroot. Warm wit is daarbij de ideale kleur, omdat het rust creëert.

 

Ultieme ontspanning en ontsnapping

Ledstrip badkamer

Een warm bad of lange douche-sessie is heerlijk om even aan de drukte te ontsnappen. Om een ultieme ontspannen sfeer te creëren kun je waterdichte led strips in de badkamer plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld achter de spiegel, achter het bad of onder een badkamermeubel. Door te spelen met verschillende kleuren kun je een mooie luxueuze sfeer creëren. Led lampen of led spots kunnen ook een mooie bijdrage leveren. Dim de lichten iets voor de ultieme beleving.

Decoratie

Plaats voor een subtiel licht de led strip op de achterkant van de spiegel. Op deze manier weerkaatst het licht tegen de muur en kijk je niet in de lampjes op de led strip.

Led strip spiegel
 

Led strips onder planken

led strip planken warm wit

Wanneer je led strips aan de achterkant onder planken plakt, wordt de plank eronder subtiel verlicht. Foto’s, plantjes, kopjes.. alles wat je op de planken zet wordt daardoor op eenzelfde manier uitgelicht. Dit creeërt eenheid.

Voor een stijlvolle uitstraling is warm wit zeer geschikt. Staat er glaswerk op de planken? Dan kan helder wit een heel strakke en moderne uitstraling geven. Voor een hippe en dynamische look kun je ook voor kleur kiezen (RGB led strips). Dat kan goed bij glazen planken.

In de afbeelding hiernaast schijnt de led strip naar boven door de glazen plankjes heen, wat ervoor zorgt dat het ook door het glas van de flessen heen schijnt. Dit geeft een leuk effect.

Reageer