Led strip versterkers

22-05-2016 0 Reactie's

Wanneer gebruik je een led strip versterker?

Als je meer dan 5 meter led strip wilt aansluiten, heb je waarschijnlijk een versterker nodig. Wanneer je namelijk een grotere afstand op één controller aansluit, kan er kleurverandering ontstaan na 5 meter. Dit komt doordat de voedingsadapter niet genoeg stroom door de led strip kan sturen. Dit is het geval bij een 12 volt led strip. Een andere optie is een led strip van 24 volt. Deze heeft pas na 10 meter een versterker nodig. Bij een 24 volt led strip heb je ook een 24 volt voeding nodig.

Hoe werkt de led strip versterker?

Door een led strip versterker te plaatsen na 5 meter, wordt het signaal genoeg versterkt voor een volgende 5 meter led strip. De versterker wordt namelijk opnieuw gevoed door een adapter. Er treedt dan geen kleurverschil op aan het einde van de ledstrip. Op deze manier kan de led strip meerdere malen verlengd worden.

Stopcontacten

Het is belangrijk dat je met deze methode over meerdere stopcontacten beschikt om de voedingsadapters te kunnen voorzien van stroom. Verder kun je overwegen om de LED strips parallel aan te sluiten. Hierbij hoeft u geen gebruik te maken van een led strip versterker.

Tags: versterker

Reageer