Led strip aansluiten: onderdelen

Geschreven door klantenservice 22-05-2016 0 Reactie's

Onderdelen led strip aansluiten

Voor het aansluiten van led strips zijn standaard een aantal onderdelen nodig. Bij de 'complete sets' op onze website zijn alle benodigde onderdelen inclusief.

Led strip

Voor het aansluiten van een led strip is natuurlijk de led strip zelf wel handig. Dit kan een 12V, 24V of 230V led strip zijn. Een230V led strip kan direct op het stopcontact worden aangesloten en behoeft geen extra onderdelen.

Voedingsadapter

ledstrip voedingsadapter

Elke 12V en 24V led strip dient te worden aangesloten op een voedingsadapter met hetzelfde voltage. Dus, een 12V led strip krijgt een 12V voedingsadapter. De sterkte van de voedingsadapter (aantal Ampère) hangt af van de lengte van de led strip. Wanneer de led strip niet bediend hoeft te worden (witte led strips) zijn er geen extra onderdelen nodig. Als deze gedimd moet worden, is een dimmer vereist. RGB, RGBW en dual white led strips hebben een controller nodig om bediend te kunnen worden.

Controller/dimmer

RGBW led strip controller

Controllers en dimmers zijn kastjes die tussende led strip en de voedingsadapter wordengeplaatst. De controllers/dimmers zorgen ervoor dat de led strip te bedienen is. Er zijn verschillende soorten dimmers en controllers, die het mogelijk maken om de led strip met een afstandsbediening of Smartphone te bedienen. Bekijk voor uitgebreide uitleg over de controllers het artikel led strip controllers.

 

Reageer