Kwaliteit van ledstrips

Geschreven door klantenservice 22-05-2016 0 Reactie's

Als je een ledstrip aanschaft, wil je daar jaren van kunnen genieten, zonder mankementen. Maar de ene led strip is de ander niet. Er zit veel verschil in de kwaliteit van verschillende soorten led strips. Dit uit zich in de duurzaamheid van de ledstrip.

Waar zie je de kwaliteit van ledstrips in terug?

Kwalitatief hoogwaardige ledstrips gaan jaren mee. Vanaf de buitenkant kun je niet altijd zien of de ledstrip van goede kwaliteit is. Er zijn een aantal zaken die de kwaliteit van de ledstrip bepalen.

Lichtopbrengst

Kwalitatief hoogstaande ledstrips hebben een hoge lichtopbrengst en heldere en constante kleuren. Bij een ledstrip van slechte kwaliteit, gaan de leds verkleuren of stuk na bepaalde tijd. Ook kan de kleurtemperatuur en de lichtintensiteit tussen de leds onderling verschillen. Dit is uiteraard geen fraai gezicht. Verder laat de plakstrip in veelgevallen gauw los, waarna je zelf moet gaan improviseren.

Plakstrip

De plakstrip van een ledstrip is belangrijk, omdat deze ervoor moet zorgen dat de strip netjes op zijn plaats blijft. Het is het belangrijk dat de lijm niet los laat door de warmte van de leds. Een 3M plakstrip is bijvoorbeeld sterk en betrouwbaar.

Kapotte led strip

Waar moet je op letten bij het kopen van ledstrips?

Wanneer je op zoekt bent naar kwalitatief hoogwaardige ledstrips, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten.

Prijs

Goedkope ledstrips zijn dat met een reden. Het aloude cliché goedkoop is duurkoop gaat zeker ook op bij ledstrips. Vergelijk daarom de prijzen van verschillende aanbieders.

Aanbieder

Kijk daarbij ook naar de achtergrond van de aanbieder. De kans is groter dat je kwalitatief hoogstaande ledstrips vindt bij een winkel die een achtergrond heeft in led verlichting.

Productspecificaties

Lees de aanwezige productinformatie goed door. Is er een heldere omschrijving van het product, zijn er uitgebreide productspecificaties en de benodigde instructies aanwezig? Dat geeft ook in zekere mate de expertise van de aanbieder weer.

Garantietermijn

Tot slot zeer belangrijk: de garantietermijn. Bij een garantietermijn van 2 jaar is de kans groot dat het een betrouwbaar product is.

Tags: kwaliteit

Reageer