LEDSTRIP INKORTEN/VERLENGEN

Hoewel ledstrips worden gekocht met de meter, is het ook mogelijk de lengte zelf in te korten indien nodig. Dit kan door een van de gemarkeerde “knippuntjes” om de 5 of 10 cm, afhankelijk van het type ledstrip, te knippen.

Ook is het mogelijk de ledstrip te verlengen. Dit kan bijvoorbeeld met een rgb kabel. Hiervoor dien je de strips wel te solderen.

ledstrip knippen LEDSTRIP INKORTEN/VERLENGEN

4 gedachten over “LEDSTRIP INKORTEN/VERLENGEN”

 1. Ik zou graag 18meter led verlichting willen hebben voor een indirecte verlichting van het plafond te creëren. Is het mogelijk om zo’n lengte te maken? En wat heb ik allemaal nodig voor een goed werkend geheel en hoeveel gaat dat kosten?
  Graag een reactie en bij voorbaat dank.
  Met vriendelijke groet,
  Jelle

 2. Wij willen heldere LED strips voor onze aquaria proberen. Het gaat om 30 aquaria van 140cm lengte. Zelf dachten we aan LED strips van 125cm lengte. Is een strip van 5m op te knippen in 4 stukken van 125cm en aan elkaar te koppelen met connectoren van bijv 50 cm lengte? (ruimte tussen de aquarie is 30). En zijn deze 4 stukken dan op één voeing aan te sluiten? Wat adviseren jullie ons? Als het mogelijk is wil ik graag een aanbieding met alle componenten.

 3. Het doorknippen van een LED-strip lijkt me niet meer zo’n probleem, maar is er een mogelijkheid het (ik denk gelijmde) vierpolige stekkertje zonder te solderen weer aan de (in mijn geval met maar één segmentje) verkorte strip te monteren?
  Mijn dank voor jullie reactie,
  Paul Meijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>