Ledstrip knippen/verkorten

Ledstrip knippen / ledstrip inkorten

Je kunt zelf een led strip knippen om deze in te korten. Je koopt led strips altijd per meter. Maar wat nu als je bijvoorbeeld 4,9 m led strip nodig hebt? Geen punt! Hoewel led strips worden gekocht per meter, is het ook mogelijk om er een aantal centimeter vanaf te halen. Dit kan door de ledstrip te knippen op een van de koperen knipmarkeringen. Deze zitten, afhankelijk van het type led strip, om de 5 of 10 cm. Om de 50 cm zitten zilverkleurige laspunten. Ook daarop kan geknipt worden. Gewoon, met een simpele huis-tuin-en-keuken schaar.

Als je net zo visueel ingesteld bent als wij, kun je altijd een kijkje nemen in deze simpele handleiding of de instructie video.

Ledstrip knippen

14 Comments

 1. paul

  ok dan knip ik de led strip door en dan??

  Reply
 2. Jelle

  Ik zou graag 18meter led verlichting willen hebben voor een indirecte verlichting van het plafond te creëren. Is het mogelijk om zo’n lengte te maken? En wat heb ik allemaal nodig voor een goed werkend geheel en hoeveel gaat dat kosten?
  Graag een reactie en bij voorbaat dank.
  Met vriendelijke groet,
  Jelle

  Reply
 3. Enrico Matyas

  Wij willen heldere LED strips voor onze aquaria proberen. Het gaat om 30 aquaria van 140cm lengte. Zelf dachten we aan LED strips van 125cm lengte. Is een strip van 5m op te knippen in 4 stukken van 125cm en aan elkaar te koppelen met connectoren van bijv 50 cm lengte? (ruimte tussen de aquarie is 30). En zijn deze 4 stukken dan op één voeing aan te sluiten? Wat adviseren jullie ons? Als het mogelijk is wil ik graag een aanbieding met alle componenten.

  Reply
 4. Paul Meijer

  Het doorknippen van een LED-strip lijkt me niet meer zo’n probleem, maar is er een mogelijkheid het (ik denk gelijmde) vierpolige stekkertje zonder te solderen weer aan de (in mijn geval met maar één segmentje) verkorte strip te monteren?
  Mijn dank voor jullie reactie,
  Paul Meijer

  Reply
 5. Nando

  Ik heb een stuk van 2,5 meter multicolor ledstrip over na ik het geknipt had, er zit een output aansluiting aan, hoe kan ik deze dan nog gebruiken en aansluiten? Wat moet ik daarvoor kopen en waar?

  Reply
 6. Rafaëla

  Hallo,
  Ik begrijp niet goed wat je moet doen als je de led strip knipt..
  Ik wil graag een strip in de vitrine kast hangen, een strip in de tv kast en een strip in een hangende kast.
  Hoe werkt dat dan als je geknipt hebt? Wat moet je daarna doen?

  Reply
  1. Ledstrip-specialist (Post author)

   Hallo,

   Als de ledstrip is geknipt zijn er 2 mogelijkheden, gebruik maken van click connectors om te verlengen of solderen.
   Als de afstand tussen de strips overbrugbaar zijn en kabels kunt wegwerken, dan kunt u de ledstrips verbinden. Is de afstand te groot of zijn de kabels niet weg te werken? Dan kunt u kortere ledstrips aanschaffen met aparte voeding. Deze kunt u dan koppelen op onze 4 zone controllers.

   Reply
 7. Michael

  Ik heb een ledstrip gekocht voor op de kamer van mijn zoontje. Hij wil graag zijn muur verlicht hebben achter zijn bed. Kan de led ook gewoon op de grond geplaatst worden zodat het licht omhoog uitvloeit? Je ziet ze namelijk (bijna) altijd van boven naar beneden schijnen (Hangt vaak ergens onder)?

  Reply
  1. Ledstrip-specialist (Post author)

   Hallo Michael,
   Ja hoor dat is zeker ook heel goed mogelijk. Het gaat erom dat de ledstrip uit het zicht is en ergens tegenaan kan kaatsen, zodat het licht mooi egaal verspreidt.

   Reply
 8. Lucas

  Beste
  Als ik een ledstrip koop van m (60leds/m)
  En ik heb maar 3 meter nodog
  kan ik met die ovirge 2 meter een nieuwe ledsprip maken?
  of is dit voor de vuilbak?
  mvg
  Lucas

  Reply
 9. S. Mantel

  Wij hebben een ledstrip van 5 meter gekocht, met afstand bediening. (44 knops) maar als we de strip nu uit zetten blijft ie blauw branden. Alleen als je de stekker van de strip eruit haalt dan gaat ie uit. Maar als je de stekker er weer in doet gaat ie gewoon weer aan. Geen idee wat we verkeerd doen. Ideeën?

  Reply
  1. Eric

   Beste S. Mantel,

   hier hetzelfde euvel. Strip blijft blauw branden op het moment van uitschakelen via de controller. Inmiddels een oplossing hiervoor gevonden?

   Reply
 10. Robert

  Hallo,

  Ik heb een Digitale dream ledstrip en die heb in lengtes van 3 leds (10cm) en 6 leds (20cm) geknipt.
  Deze koppel ik dan weer met draden aan elkaar in andere volgorde.
  Maar nu zie ik op sommige door de fabriek gesoldeerde stukken weerstanden zitten. R4/R5 en R2/R3.
  Maakt het nog uit waar deze komen of niet?
  En wat is de functie van deze weerstanden?

  Groeten Robert.

  Reply
 11. Martha

  Ledstrip afgeknipt en doet het ineens niet meer .Afgekniptbij het schaartje daarvoor deed de strip het wel waar ligt dat aan.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>